Styrets arbeid i saken om Misjonskirken og atriet

Vi i styret ønsker å informere sameiet for status i saken og hva som har blitt gjort. Vi lover å følge opp saken nøye og at den gis høyeste prioritet.

  • Mai 2013: Styret mottar nabovarsel vedrørende Misjonskirkens søknad til Plan og bygningsetaten (PBE) om bruksendring og fasadeendring i Slemdalsveien 1 (Misjonskirkens lokaler). Søknaden er blant annet begrunnet med kirkens ønsket om å etablere en kafé i deres regi. Der ønsker de å ha mulighet til servering i kirkens del av atriet.
  • Etter en omfattende drøfting i styret, og formannens samtale med utførende arkitekter, sendte styret på vegne av Sameie en protest/merknad til søknaden til PBE. Der ble det blant annet påpekt at en bruksendring til kafe, inklusivt en åpning ut mot atriet for kafeen, utvilsomt ville være til betydelig sjenanse for beboere i sameiet. Det ville både føre til støy og sikkerhetsmessige utfordringer
  • I høs ble arbeid med fasadeendring påbegynt, uten at styret hadde fått beskjed og til tross for vår protest. Det viste seg at Misjonskirken, på grunn av vår protest, hadde trukket søknaden om bruksendring til kafe, og bare søkt om fasadeendring. Dette hadde PBE innvilget, gjennom en såkalt Rammetillatelse i november 2013. Dette hadde Sameiet ikke fått melding om til tross for vår protest i mai.
  • Styret har fremmet påstand om saksbehandlingsfeil i PBE i denne saken, ettersom PBE har gitt rammetillatelse til fasadeendring uten å melde fra om dette til Sameiet, etter at vi hadde protestert. På den måten ble Sameiet forhindret fra å klage på vedtaket i henhold til forvaltningslovverket.
  • I juli 2014 søker så Misjonskirken, gjennom sin arkitekt, om bruksendring av deler av sine lokaler fra kontor til kafe. Dette var noe de altså hadde trukket i samband med første søknad. De hadde jo fått tillatelse til fasadeendring på grunnlag av at de hadde trukket søknaden om bruksendring til kafe.
  • Etter omfattende drøftinger i styret sendte man igjen en protest/merknad til søknaden som PBE hadde mottatt fra Misjonskirken, innen fristen. Styret har også hatt et møte med kirken. De bekreftet at planen deres var å kunne bruke deres del av atriet som en del av kafeens virksomhet.
  • For ytterligere å understreke alvoret i saken har styret hatt kontakt med Huseiernes Landsforbund, der Sameiet er medlem. Forbundet har sendt en utdyping av Sameiets protest til PBE.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.