Airbnb og våre vedtekter

Styret har besluttet å henvende seg til Huseiernes Landsforbund for å få vurdert om vedtektene gjør det mulig å begrense hotellignende utleievirksomhet via Airbnb. Eventuelt forslag til vedtektsendring vil bli fremlagt på sameiermøtet i 2017.

Et sameie på Majorstuen ønsket nylig å pålegge en seksjonseier å selge boligen på grunn av omfattende korttidsutleie via Airbnb, men vant ikke frem i en sak som ble ført ved Oslo Byfogdembete.

De andre sameierne klaget på mye trafikk av ukjente personer, støy og følelse av utrygghet og henviste til økt brannfare.

Retten mente at utleievirksomheten ikke utgjorde så stor ulempe at det var vesentlig mislighold etter eierseksjonslovens paragraf 19 annet ledd. Leiligheten hadde vært utleid i 400 av 800 døgn, både mens eieren var bortreist og mens han selv oppholdt seg i leiligheten.

Dessuten fant retten at sameiet ikke hadde gjort forsøk på å finne frem til et akseptabelt nivå på utleievirksomheten før salgspålegget ble gitt. Dermed fant retten det unødvendig å ta stilling til spørsmålet om utleievirksomheten stred mot sameiets boligformål.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.