Planene for sykehjemmet

Planene for et nytt Majorstutunet sykehjem er lagt ut til offentlig ettersyn. Styret følger saken nøye, og har kommet med sin høringsuttalelse.

I tillegg til det opprinnelige forslaget, har Plan- og bygningsetaten fremmet to egne forslag. Det er sannsynlig at saken kan komme til politisk behandling våren 2018 og at det kan bli byggestart i 2019.

Les styrets bemerkninger til planene her:

 

Sameiet Majorstutorvet ønsker lavest mulig bygg og bedre sikring mot setningsskader

 

Styret i Sameiet Majorstutorvet med adressene Gardeveien 17 og H. Hårfagres gate 2 har følgende kommentarer til forslag datert 4.5.17 om detaljregulering av Majorstutunet sykehjem/omsorgsboliger:

  • Styret viser til våre innspill datert 11.7.16 i forbindelse med oppstart av detaljregulering. De av våre innspill som ikke er imøtekommet, opprettholdes. Vi er fremdeles noe forundret over at bygget fra 2000 allerede er utdatert og finner ikke argumentasjonen for hvorfor man mener det som særlig god. Vi hadde f.eks. gjerne sett et klimaregnskap på rivning kontra nybygg. Vi regner imidlertid med at kommunen har lært noe, slik at den planlagte bygningen blir mer levedyktig, fremtidsrettet og fleksibel.
  • Vi hilser en ny møteplass som et torg representerer velkommen. Vi støtter PBE’s forslag til mer konkrete reguleringsbestemmelser om torget og er glad for at torget skal være opparbeidet før midlertidig brukstillatelse blir gitt. Da torget blir sameiets nærmeste nabo, ønsker sameiet å bli trukket med i utformingen av det og ser frem til en invitasjon om det.
  • Vi er også tilfreds med at det kommer strøkstjenelig virksomhet i byggets første etasje ut mot torget og tar det for gitt at det ikke blir virksomhet som er av støyende eller generende karakter.
  • Vi tar merket oss at bebyggelsen er trukket lengre ut både mot veien enn dagens bygg. Det er en klar forverring for naboene som sammen med et høyere bygg enn dagens, vil fremstå som meget ruvende. Sameiet støtter derfor PBE’s alternativ 3 med maksimalt 5 etasjer. Vi viser til PBE’s argumentasjon og vil særlig fremheve at bygget skal passe inn i et verneverdig bygningsmiljø med betydelig lavere høyder enn forslagsstillers 7 etasjer. Sporveismuseet er på 1,5 og Politihøgskolen på mellom 2 og 4 etasjer.
  • Styret i Sameiet Majorstutorvet er meget bekymret for grunnforholdene i området og hva en eventuell senkning av grunnvannet kan påføre av setningsskader på nabobebyggelsen. Vi har merket oss at den geotekniske rapporten viser at det er lav risiko for setningsskader dersom det ikke graves dypere enn 5 meter. Vi er selvsagt tilfreds med at dette følges opp i regulerings-bestemmelsene, men vi er ikke overbevist om at skader ikke vil oppstå. Vi ber derfor om at det settes krav til tiltakshaver om dokumentasjon før, under og etter byggingen. Vi ber også om at tiltakshaver følger nøye med på grunnvannstanden og at det etableres et overvåkningssystem for det. Vi ber om at disse to punktene tas inn i regulerings-bestemmelsene.
  • Styret er også noe bekymret for bortfall av 26 parkeringsplasser fra terreng/parkeringskjeller ved nybygging. Det er i dag vanskelig for besøkende å finne parkeringsplass og verre blir det. Vi hadde håpet på en bedre dekning for sykehjemmet og dens besøkende. Vi regner for øvrig med at det i Gardeveien 17 fortsatt vil være plass til adkomst for beboere til sameiet og pasienter til Klinikk for alle.

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.