Stor utbygging planlegges på Majorstuen

Vi står foran store endringer i nærmiljøet. Ruter arbeider med en helt ny reguleringsplan som kalles Majorstuen overflate. Den betyr blant annet bygging av et lokk over dagens stasjonsområde, omlegging av biltrafikken og flytting av holdeplasser for buss og trikk.

– Midlene fra eiendomsutviklingen skal bidra til å finansiere utbygging av kollektivtilbudet, sa Ola Skar i Ruter på sameiets informasjonsmøte 12. mars.

Per Christian Stokke i Asplan Viak redegjorde for arbeidet med reguleringsplanen, som trolig blir sendt over til Oslo kommune etter sommerferien og lagt ut til offentlig ettersyn mot slutten av året.

Utbyggingen av arealet over dagens sporområde vil først komme om en del år. Denne utbyggingen er avhengig av at det først bygges en underjordisk stasjon i to etasjer og det er mange år frem i tid, opplyste Stokke.

Uansett vil disse planene få stor betydning for vårt nærområde. Det er under planlegging en omfattende bebyggelse med næringsbygg og boliger på stasjonsområdet. En del av bygningene vil bli høye, med høydene er ikke fastlagt. Ifølge Stokke pågår det diskusjoner med kommunen om høydene og reguleringsplanen vil bli fremmet med flere alternativer.

Styret vil følge nøye med på utbyggingsplanene og komme med uttalelser når det er aktuelt.

Lenke til presentasjonen på informasjonsmøtet:

Majorstuen – Majorstutorget 120318

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.