Viktig om ny Altibox-avtale

Styret har inngått ny avtale med Altibox. Avtalen gjelder fra 3. april. Vi får vesentlig raskere internett, 20 TV-kanaler og avtalen medfører utskiftning av utstyr. Det blir informasjonsmøte 12. mars kl. 18 i Frogner Seniorarena, Slemdalsveien 3 A.

Denne informasjonen blir også delt ut i postkassene.

Her følger styrets informasjonsskriv:

Viktig informasjon om ny avtale med Altibox 

Avtalen med Altibox gikk ut i 2018. Med hjelp av Finn H. Andreassen har styret vurdert alternative leverandører for TV/bredbånd. Altibox kom med et meget godt tilbud og styret har inngått ny avtale med dem. Hastigheten på bredbåndet økes til 50/50, tilbudet gjelder 20 kanaler hvorav 5 er valgfrie og det er mulig å se TV over internett.

De som i dag har raskere internett, telefoni eller ekstra TV-pakker vil beholde dette og få separat faktura som tidligere.  Ønsker dere å endre dette, må dere selv ta direkte kontakt med Altibox.

Hvorfor gjør vi dette?

  • Den gamle avtalen gikk ut i 2018.
  • Veldig mange beboere betaler i dag veldig mye ekstra for raskere internett enn det som ligger inkludert i dagens husleie.
  • 5 mbits internett hastighet og gammelt og utdatert utstyr tilfredsstiller ikke dagens behov.
  • Styret har fått mange henvendelser fra beboere som ønsker bedre avtale.
  • Vi får raskere internett og ekstra tjenester som valgfrie kanaler og TV over internett.

Hva innebærer dette for den enkelte beboer?

  • De som har gammel hjemmesentral (boks type Zyxel P2812):

Altibox vil starte bytte hjemmesentral i mars. Altibox vil kontakte den enkelte beboer/leilighet for å avtale tidspunkt. Montør vil koble opp ny hjemmesentral og legge igjen ny TV-dekoder(e) og ny fjernkontroll.

  • De som har siste versjon av hjemmesentral (FMG):

Disse skal ikke byttes.

Styret vil sørge for at dere får utlevert ny TV-dekoder(e) og ny fjernkontroll.

  • For alle:

Ny dekoder kan ikke brukes før Altibox kobler oss over på ny avtale. Hvis alt går etter planen vil det skje 3. april. Da vil gammel TV-dekoder slutte å fungere.

Hva blir nytt?  

  • Kanalpakken endres noe, men beboerne kan velge 5 kanaler selv. Dette kan gjøres via «mine sider» eller ringe til Altibox kundeservice. Se vedlegg for hvilke kanaler som er i grunnpakken og hvilke kanaler som er valgfrie.
  • Ny fjernkontroll. Denne er veldig lik den vi har i dag, men det er noen endringer.
  • Menysystemet er endret, men også dette er ganske likt det vi har i dag.
  • TV over internett. Beboerne får tilgang til kanalpakken over internett, noe som medfører at man kan se på TV på PC, mobil og nettbrett.
  • Det er mulig å «starte forfra». Her kan man starte de fleste programmer fra begynnelsen, hvis man kommer litt for sent på plass foran skjermen

Orienteringsmøte 12. mars kl. 18.00

Det blir holdt orienteringsmøte 12.mars kl. 18.00 på Frogner Seniorarena, Slemdalsveien 3 a.
Her vil vi få orientering om det nye produktet herunder kanalvalg og hvordan man enkelt kan koble opp de nye TV-dekoderne.

Trenger du hjelp til å koble opp ny TV-dekoder?
Den gamle TV-dekoderen må byttes ut og en ny TV-dekoder må kobles opp. Det er kun 3 ledninger som skal kobles: en til strøm, en til TV og en til hjemmesentralen. Koblingene er lik som de gamle.

De som trenger hjelp til å bytte TV-dekoder kan få det av en montør fra Altibox for kr. 500,-.  Dette må i så fall gjøres på omkoblingsdagen 3. april.

De som trenger hjelp kan sende mail til edahlbo@gmail.com eller legge en beskjed i sameiets postkasse. Frist for å si fra er 20. februar

Retur av gammelt utstyr

Gammel hjemmesentral, TV-dekoder og fjernkontroll skal saneres og skal ikke kastes som vanlig husholdningsavfall. Det kan leveres på garasjeplass 116 i kjelleren ved G17. Det blir satt opp oppslag om det når tiden nærmer seg.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.