Riksantikvaren og Fylkesmannen med kraftig kritikk

Riksantikvaren reiser innsigelse mot de foreslåtte høydene i Ruters og Plan- og bygningsetatens forslag til reguleringsplan for sporområdet på Majorstuen. Høydene vil etter Riksantikvarens oppfatning vesentlig svekke viktige regionale og nasjonale kulturminneinteresser. I innsigelsen blir det påpekt at høydene går ut over vedtatte byggehøyder i kommuneplanen for Oslo.

Riksantikvaren er sterkt kritisk til de foreslåtte høydene i alternativene 1A og B og alternativ 2 og stiller spørsmål om det er gjort en vurdering av om høydene vil påvirke dagslyset til eventuelle eksisterende ensidige leiligheter langs Slemdalsveien og Sørkedalsveien.

Fylkesmannen etterlyser rapport om grunnforholdene og finner det svært uheldig at geoteknisk vurdering av grunnforholdene ikke foreligger. Fylkesmannen forutsetter at det blir gjennomført grunnundersøkelser og at eventuelle funn og nødvendige tiltak blir ivaretatt i reguleringsbestemmelsene. Fylkesmannen mener det må utarbeides reguleringsbestemmelser som sikrer overvåking for å unngå setningsskader på bygninger og infrastruktur.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.