Fylkesmannen godtok sykehjemplanen

fil-23-11-2016-12-35-17Planen for nytt sykehjem i Trudvangveien 38 – Majorstutunet bo- og behandlingssenter – er godtatt av Fylkesmannen. Det var sendt inn flere klager fra naboer, også fra styret i vårt sameie, men klagene ble ikke tatt til følge. Det betyr at sykehjemmet vil bli revet og bygget opp igjen i syv etasjer.

Når arbeidene starter, vet vi foreløpig ikke.

Både Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren gikk inn for å bygge nytt sykehjem i fem etasjer, mens Byrådet og bystyret vedtok alternativ 1 med syv etasjer. Fylkesmannen skriver i sin avgjørelse at kommunen er nærmest til å foreta avveiningen av behovet for sykehjemsplasser/omsorgsboliger mot naboulemper i området.

– Kommunen har sett ulempene planen vil medføre for naboene, men har likevel valgt å vedta alternativ 1 (syv etasjer). Vektleggingen av behovet for sykehjemsplasser og omsorgsboliger er saklig. Fylkesmannen finner ikke grunn til å overprøve denne vurderingen, heter det blant annet i vedtaket.

Fylkesmannen legger heller ikke vekt på klage over at kommunen gjorde sitt vedtak fordi det ville gi statlig støtte til sykehjemsbyggingen. Klage over at saken var mangelfullt utredet førte heller ikke frem. Fylkesmannens syn er at kommunen har foretatt en forsvarlig og saklig vurdering av planen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.