Inge (78) er sameiets mann

IMG_1291

 

Inge Willumsen (78) kan med rette kalles sameiets mann. I 13 år har han vært med i Majorstutorvets styre, halvparten av tiden som styreleder . Nå går han ut av styret, men vil fortsatt jobbe med spesielle prosjekter for fellesskapet.

Han har mye av æren for at beboerne Majorstutorvets 127 leiligheter kan skryte av å bo i et velfungerende fellesskap med flotte omgivelser og stor grad av trivsel. Som sivilarkitekt vet han hvor viktig  det er at bygninger og utemiljø fungerer i harmoni med beboerne.

– Jeg tror de fleste i vårt sameie er fornøyd, sier han beskjedent, vel vitende om at han har vært en aktiv pådriver for at alle skal trives i Harald Hårfagres gate 2 og Gardeveien 17. Trivselsfaktoren er avgjørende, legger han til. Derfor har vi over mange år brukt midler til å pusse opp og skape trivelige fellesarealer.

– Vi bor sentralt, har bibliotek , legesenter og butikk rett utenfor døra. Kort vei til offentlige kommunikasjoner – og et nærmiljø som skaper trivsel. Kan vi ha det bedre i en storby?

Inge Willumsen er levende opptatt av bymiljø og utviklingstrekk, og bruker mye av sin tid til engasjement i fellesskapet BullBY ( Nettverk for byutviklingens lange linjer). Hans engasjement for estetikk og arkitektur er stort.

– Hva ser du av store utfordringer for vårt sameie?

– På et tidspunkt må vi skifte heiser, og det kan bli en utfordring fordi det bor mange gamle folk her, så det å gå trapper kan være vanskelig for noen. Dessuten har vi hatt mye fokus på membranen som ligger under utearealet i atriet. På et tidspunkt må den byttes, og helst før det går hull på den. Da kan vi få vannlekkasjer ned i næringslokalene, og det kan bli kostbart. Men ellers føler jeg sameiet er i god stand og at fellesskapet blant beboerne er godt.

-Dette er et flott bygg, sier arkitekten, og berømmer mannen som har tegnet det, Geir Grung.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.